راز خوشمزه شدن مرغ: 25 نکته الزامی از تجربه نی نی سایتیها!
همه ما عاشق مرغ خوشمزه و آبدار هستیم، اما رسیدن به این هدف همیشه آسان نیست. خوشبختانه، نی نی سایت منبع بینظیری از تجربیات کدبانوهای ایرانی است. در این پست، 25 راز طلایی خوشمزه شدن مرغ را از بین نظرات و تجربیات کاربران نی نی سایت جمعآوری کردهایم. با ما همراه باشید!

اینها فقط بخشی از بیشمار نکاتی هستند که کاربران نی نی سایت برای خوشمزه شدن مرغ به اشتراک گذاشتهاند. امتحان کردن این روشها میتواند تجربههای جدیدی را برای شما به ارمغان بیاورد و مرغهای شما را به یک غذای فراموشنشدنی تبدیل کند.
فراموش نکنید که سلیقه شما در انتخاب طعم و ادویه ها حرف اول را میزند. با ترکیب این نکات و سلیقه خودتان، میتوانید به بهترین دستور پخت مرغ مورد علاقه خود برسید.
راز خوشمزه شدن مرغ: 25 تجربه از نی نی سایت
1. مرینیت جادویی با ماست و زعفران
یکی از پرطرفدارترین روشها، مرینیت کردن مرغ با ماست چکیده، زعفران دم کرده، پیاز رنده شده، سیر له شده و ادویههای دلخواه (زردچوبه، فلفل سیاه، پاپریکا) است. حداقل ۲ ساعت و ترجیحا یک شب در یخچال بماند. ماست باعث نرم شدن بافت مرغ میشود و زعفران عطر و طعم بینظیری به آن میبخشد. میتوانید کمی آبلیمو هم اضافه کنید تا طعم بهتری بگیرد. بهتر است از ماست پرچرب استفاده کنید. اگر وقت ندارید، حداقل ۳۰ دقیقه مرغ را مرینیت کنید. اضافه کردن کمی سس مایونز هم پیشنهاد شده است.
2. بهرهگیری از ادویههای مخصوص مرغ
به جای بهرهگیری از ادویههای معمولی، از ادویههای مخصوص مرغ که ترکیبی از ادویههای مختلف است، استفاده کنید. میتوانید این ادویه را از فروشگاهها تهیه کنید یا خودتان درست کنید. ترکیبات معمول ادویه مرغ شامل زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر سیر، پودر پیاز، پاپریکا، آویشن و رزماری است. اگر میخواهید طعم تندتری داشته باشد، کمی فلفل چیلی هم اضافه کنید. مراقب باشید که مقدار ادویه زیاد نشود، چون طعم مرغ را تحت تاثیر قرار میدهد. بهتر است ادویه را قبل از پخت به مرغ اضافه کنید تا طعم آن به خوبی جذب شود. میتوانید کمی پودر کاری هم به ادویه اضافه کنید. اضافه کردن کمی زیره هم پیشنهاد شده است.
3. پخت مرغ با حرارت ملایم
برای پخت مرغ، از حرارت ملایم استفاده کنید تا مرغ به طور کامل پخته شود و خشک نشود. اگر حرارت زیاد باشد، سطح مرغ میسوزد و داخل آن خام میماند. بهترین روش پخت مرغ، پخت آن در فر یا روی اجاق گاز با حرارت کم است. اگر از فر استفاده میکنید، دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. اگر روی اجاق گاز میپزید، شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. مرغ را هر از گاهی زیر و رو کنید تا به طور یکنواخت پخته شود. میتوانید کمی آب یا آب مرغ به قابلمه اضافه کنید تا مرغ خشک نشود. بهرهگیری از شعله پخش کن هم پیشنهاد شده است.
4. بهرهگیری از آبلیمو و پوست لیمو
آبلیمو و پوست لیمو، طعم و عطر فوقالعادهای به مرغ میبخشند. میتوانید آبلیمو را قبل از پخت به مرغ اضافه کنید و پوست لیمو را داخل شکم مرغ یا اطراف آن قرار دهید. آبلیمو باعث نرم شدن بافت مرغ نیز میشود. از لیمو ترش تازه استفاده کنید. مقدار آبلیمو نباید خیلی زیاد باشد، چون طعم ترش به مرغ میدهد. پوست لیمو را قبل از استفاده خوب بشویید. میتوانید کمی رنده پوست لیمو هم به مرغ اضافه کنید. اضافه کردن چند حلقه لیمو هم پیشنهاد شده است.
5. سرخ کردن مرغ قبل از پخت
قبل از پخت مرغ، آن را کمی در روغن سرخ کنید تا رنگ آن طلایی شود. این کار باعث میشود مرغ طعم بهتری بگیرد و آبدار بماند. مرغ را زیاد سرخ نکنید، چون خشک میشود. از روغن مناسب سرخ کردن استفاده کنید. مرغ را قبل از سرخ کردن خشک کنید تا روغن کمتری جذب کند. میتوانید مرغ را در کمی کره هم سرخ کنید. اضافه کردن کمی سیر به روغن هنگام سرخ کردن هم پیشنهاد شده است. مراقب باشید روغن نسوزد.
6. اضافه کردن سبزیجات معطر
سبزیجات معطر مانند جعفری، گشنیز، شوید و ریحان، طعم و عطر بینظیری به مرغ میبخشند. میتوانید این سبزیجات را قبل از پخت به مرغ اضافه کنید یا در مراحل پایانی پخت به آن اضافه کنید. از سبزیجات تازه استفاده کنید. سبزیجات را خرد کنید و به مرغ اضافه کنید. میتوانید از سبزیجات خشک هم استفاده کنید. مقدار سبزیجات نباید خیلی زیاد باشد، چون طعم مرغ را تحت تاثیر قرار میدهد. اضافه کردن کمی رزماری و آویشن هم پیشنهاد شده است. مراقب باشید سبزیجات نسوزند.
7. بهرهگیری از پیاز داغ
پیاز داغ یکی از رازهای خوشمزه شدن بسیاری از غذاها است. میتوانید پیاز داغ را قبل از پخت به مرغ اضافه کنید یا در مراحل پایانی پخت به آن اضافه کنید. پیاز داغ را با روغن مناسب تهیه کنید. پیاز را نازک خرد کنید تا زودتر سرخ شود. مراقب باشید پیاز نسوزد. میتوانید کمی سیر هم به پیاز داغ اضافه کنید. اضافه کردن کمی زردچوبه به پیاز داغ هم پیشنهاد شده است. پیاز داغ را بعد از سرخ شدن روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود.
8. بهرهگیری از فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای با عطر و طعم شیرینی که دارد، میتواند طعم مرغ را بهتر کند. میتوانید فلفل دلمه ای را خرد کنید و به مرغ اضافه کنید. از فلفل دلمه ای رنگی استفاده کنید تا ظاهر غذا زیباتر شود. فلفل دلمه ای را خیلی ریز خرد نکنید. میتوانید فلفل دلمه ای را قبل از پخت کمی تفت دهید. اضافه کردن کمی قارچ هم پیشنهاد شده است. فلفل دلمه ای را در اواخر پخت اضافه کنید تا له نشود. میتوانید از فلفل دلمه ای کبابی هم استفاده کنید.
9. بهرهگیری از سس سویا
سس سویا طعم شور و خوشمزهای به مرغ میدهد. میتوانید سس سویا را قبل از پخت به مرغ اضافه کنید یا در مراحل پایانی پخت به آن اضافه کنید. از سس سویای با کیفیت استفاده کنید. مقدار سس سویا نباید خیلی زیاد باشد، چون مرغ شور میشود. میتوانید سس سویا را با کمی عسل یا شکر مخلوط کنید. اضافه کردن کمی سرکه بالزامیک هم پیشنهاد شده است. سس سویا را در اواخر پخت اضافه کنید تا طعم آن حفظ شود. از سس سویا کم نمک استفاده کنید.
10. بهرهگیری از رب گوجه فرنگی
رب گوجه فرنگی رنگ و طعم خوبی به مرغ میدهد. میتوانید رب گوجه فرنگی را قبل از پخت با کمی روغن تفت دهید و سپس به مرغ اضافه کنید. از رب گوجه فرنگی با کیفیت استفاده کنید. رب گوجه فرنگی را زیاد تفت ندهید، چون تلخ میشود. میتوانید کمی فلفل قرمز هم به رب گوجه فرنگی اضافه کنید. اضافه کردن کمی پوره گوجه فرنگی هم پیشنهاد شده است. رب گوجه فرنگی را در اواخر پخت اضافه کنید تا رنگ آن حفظ شود. از رب گوجه فرنگی خانگی استفاده کنید.
11. بهرهگیری از زعفران دم کرده
همانطور که گفته شد زعفران برای مرینیت عالیه. علاوه بر مرینیت میتوانید در مراحل پخت نهایی مرغ هم کمی زعفران دم کرده غلیظ به مرغ اضافه کنید تا طعم و رنگ بی نظیری پیدا کند. از زعفران اصل استفاده کنید. زعفران را به خوبی دم کنید. زعفران را در اواخر پخت اضافه کنید. زعفران را با کمی گلاب مخلوط کنید. از زعفران ساییده شده استفاده کنید. زعفران را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
12. اضافه کردن کره
کره باعث می شود مرغ طعم لذیذتری پیدا کند. در اواخر پخت تکه های کوچک کره روی مرغ قرار دهید تا آب شود و به خورد مرغ برود. از کره با کیفیت استفاده کنید. کره را با کمی سیر و جعفری مخلوط کنید. کره را زیاد حرارت ندهید. کره را روی حرارت ملایم آب کنید. از کره گیاهی استفاده کنید. کره را در جای خنک نگهداری کنید.
13. بهرهگیری از پودر سیر و پودر پیاز
پودر سیر و پودر پیاز به مرغ طعم و عطر خوبی می دهند. میتوانید قبل از پخت به مرغ اضافه کنید. از پودر سیر و پودر پیاز تازه استفاده کنید. پودر سیر و پودر پیاز را با هم مخلوط کنید. مقدار پودر سیر و پودر پیاز نباید زیاد باشد. پودر سیر و پودر پیاز را در جای خشک نگهداری کنید. از پودر سیر و پودر پیاز خانگی استفاده کنید. میتوانید از سیر و پیاز رنده شده هم استفاده کنید.
14. بهرهگیری از سرکه
سرکه باعث نرم شدن بافت مرغ می شود و طعم آن را بهتر می کند. کمی سرکه (ترجیحا سرکه سیب یا سرکه انگور) به مرینیت یا به خود مرغ در حال پخت اضافه کنید. از سرکه با کیفیت استفاده کنید. مقدار سرکه نباید زیاد باشد. سرکه را با کمی شکر یا عسل مخلوط کنید. از سرکه بالزامیک استفاده کنید. سرکه را در جای خنک نگهداری کنید. از سرکه سفید استفاده کنید.
15. بهرهگیری از ادویه کاری
ادویه کاری طعم و عطر خاصی به مرغ می دهد. میتوانید قبل از پخت به مرغ اضافه کنید. از ادویه کاری با کیفیت استفاده کنید. مقدار ادویه کاری نباید زیاد باشد. ادویه کاری را با کمی زردچوبه و فلفل مخلوط کنید. ادویه کاری را در جای خشک نگهداری کنید. از ادویه کاری هندی استفاده کنید. میتوانید از پودر انبه هم استفاده کنید.
16. پخت مرغ در فر با کیسه پخت
پخت مرغ در کیسه پخت باعث می شود مرغ آبدار و خوشمزه شود. از کیسه پخت مخصوص فر استفاده کنید. قبل از گذاشتن کیسه در فر، چند سوراخ کوچک روی آن ایجاد کنید. مرغ را با سبزیجات و ادویه جات دلخواه در کیسه قرار دهید. کیسه را محکم ببندید. فر را از قبل گرم کنید. مدت زمان پخت به وزن مرغ بستگی دارد.
17. بهرهگیری از سس باربیکیو
سس باربیکیو طعم دودی و خوشمزه ای به مرغ می دهد. در اواخر پخت روی مرغ بمالید و کمی گریل کنید. از سس باربیکیو با کیفیت استفاده کنید. سس باربیکیو را با کمی عسل مخلوط کنید. سس باربیکیو را در جای خنک نگهداری کنید. از سس باربیکیو خانگی استفاده کنید. میتوانید از سس خردل هم استفاده کنید. مراقب باشید مرغ نسوزد.
18. خواباندن مرغ در آب نمک
خواباندن مرغ در آب نمک باعث می شود مرغ آبدارتر شود. مرغ را حداقل 30 دقیقه در آب نمک بخوابانید. میتوانید به آب نمک، ادویه جات دلخواه هم اضافه کنید. بعد از خواباندن، مرغ را خشک کنید. از نمک زیاد استفاده نکنید. بهتر است از نمک دریایی استفاده کنید. میتوانید به آب نمک کمی شکر هم اضافه کنید.
19. بهرهگیری از سیب زمینی
سیب زمینی طعم و مزه خوبی به مرغ می دهد و آن را لذیذتر می کند. قطعات سیب زمینی را اطراف مرغ بچینید تا طعم مرغ را به خود بگیرند. از سیب زمینی مناسب پخت استفاده کنید. سیب زمینی را درشت خرد کنید. سیب زمینی را با کمی روغن زیتون و ادویه مخلوط کنید. سیب زمینی را در اواخر پخت اضافه کنید. میتوانید از هویج هم استفاده کنید. مراقب باشید سیب زمینی نسوزد.
20. آب پز کردن مرغ قبل از سرخ کردن
این کار باعث میشه مرغ مغز پخت بشه و خیالتون راحت بشه. مرغ رو خیلی زیاد آب پز نکنید که وا بره. به آب مرغ، نمک و ادویه بزنید. بعد از آب پز کردن، مرغ رو خشک کنید. میتونید به جای آب پز کردن، بخارپز کنید. مراقب باشید مرغ نسوزه. این روش برای مرغ درسته خیلی مناسبه.
21. بهرهگیری از روغن زیتون
روغن زیتون طعم و عطر خوبی به مرغ می دهد و باعث می شود مرغ خشک نشود. از روغن زیتون با کیفیت استفاده کنید. روغن زیتون را با کمی آبلیمو و ادویه مخلوط کنید. روغن زیتون را در جای خنک نگهداری کنید. از روغن زیتون فرابکر استفاده کنید. میتوانید از روغن کنجد هم استفاده کنید. مراقب باشید روغن نسوزد.
22. بهرهگیری از روش پخت آرام پز
پخت مرغ در آرام پز باعث می شود مرغ بسیار نرم و آبدار شود. مرغ را با سبزیجات و ادویه جات دلخواه در آرام پز قرار دهید. آرام پز را روی حرارت کم تنظیم کنید. مدت زمان پخت به وزن مرغ بستگی دارد. بهتر است از آب مرغ استفاده کنید. آرام پز را زیاد پر نکنید. این روش برای مهمانی ها خیلی مناسبه.
23. ضربه زدن به مرغ قبل از پخت
ضربه زدن ملایم به مرغ با بیفتک کوب یا پشت چاقو، باعث می شود بافت مرغ نرم تر شود و بهتر مزه دار شود. خیلی محکم ضربه نزنید که مرغ له بشه. این کار رو قبل از مرینیت انجام بدید. بعد از ضربه زدن، مرغ رو تمیز کنید. میتونید از گوشت کوب هم استفاده کنید. مراقب باشید استخون های مرغ خرد نشه. این روش برای مرغ های سینه خیلی خوبه.
24. بهرهگیری از آب نارنج
آب نارنج طعم ترش و ملس دلچسبی به مرغ می دهد. میتوانید در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. از آب نارنج تازه استفاده کنید. آب نارنج را با کمی شکر مخلوط کنید. آب نارنج را در جای خنک نگهداری کنید. از آب نارنج خانگی استفاده کنید. میتوانید از آبغوره هم استفاده کنید. مراقب باشید مرغ خیلی ترش نشه.
25. زمان پخت کافی
راز خوشمزه شدن مرغ: 25 تجربه از نی نی سایت
مطمئن شوید که مرغ به اندازه کافی پخته شده است. بهرهگیری از دماسنج گوشت بهترین راه برای اطمینان از پخت کامل مرغ است. دمای داخلی مرغ باید به 74 درجه سانتیگراد برسد. اگر دماسنج ندارید، میتوانید با چاقو یک برش کوچک در قسمت ضخیم مرغ ایجاد کنید و ببینید که آب مرغ شفاف است یا خیر. اگر آب مرغ صورتی رنگ بود، یعنی مرغ هنوز پخته نشده است. بعد از پخت، مرغ را چند دقیقه استراحت دهید. مراقب باشید مرغ خشک نشود. پخت کامل مرغ از مسمومیت غذایی جلوگیری می کند. به وزن مرغ توجه کنید.
1. مرینت حرفه ای با ماست و ادویه
مرینت کردن مرغ با ماست و ادویه جات مختلف (زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پاپریکا، زنجبیل) حداقل برای چند ساعت یا بهتر، یک شب، طعم مرغ را به طور چشمگیری بهتر می کند. ماست باعث نرم شدن بافت مرغ و نفوذ بهتر طعم دهنده ها می شود. میتوانید از ماست چکیده برای غلظت بیشتر مرینت استفاده کنید. افزودن آبلیمو یا سرکه سیب به مرینت، به ترد شدن پوست مرغ کمک می کند. اگر زمان کافی ندارید، حداقل 30 دقیقه مرغ را مرینت کنید. برای طعم متفاوت، کمی زعفران دم کرده به مرینت اضافه کنید. از روغن زیتون در مرینت استفاده کنید تا مرغ خشک نشود.
2. بهرهگیری از ادویه های تازه و با کیفیت
ادویه های تازه و با کیفیت عطر و طعم بهتری دارند و در نتیجه مرغ خوشمزه تری خواهید داشت. به جای ادویه های آسیاب شده، خودتان ادویه ها را آسیاب کنید (مثل فلفل سیاه). از ادویه های ترکیبی مخصوص مرغ که در بازار موجود هستند، استفاده کنید. ادویه های گرم مانند دارچین و جوز هندی (به مقدار کم) میتوانند طعم خاصی به مرغ بدهند. اضافه کردن یک تکه چوب دارچین در حین پخت، عطر دلپذیری به مرغ می بخشد. از پودر پیاز به عنوان یک طعم دهنده قوی استفاده کنید.
3. روش پخت مناسب
انتخاب روش پخت مناسب، تاثیر زیادی بر طعم و بافت مرغ دارد. برای مرغ سوخاری، از روش سرخ کردن عمیق استفاده کنید تا مرغ کاملا پخته و طلایی شود. برای مرغ کبابی، از حرارت متوسط و زغال با کیفیت استفاده کنید تا مرغ نسوزد و مغز پخت شود. برای مرغ آب پز، از آب کمتری استفاده کنید تا طعم مرغ حفظ شود. برای مرغ شکم پر، ابتدا مرغ را کمی سرخ کنید و سپس آن را در فر بپزید. پخت مرغ در فر با حرارت ملایم، باعث می شود مرغ نرم تر و آبدارتر شود. بهرهگیری از کیسه پخت برای مرغ در فر، از خشک شدن مرغ جلوگیری می کند.
4. نکات تکمیلی و تجربیات نی نی سایتی ها
اضافه کردن کمی آب نارنج به مرغ، طعم ترش و ملسی به آن می دهد. بهرهگیری از زعفران فراوان، رنگ و عطر بی نظیری به مرغ می بخشد. کمی شکر قهوه ای به مرینت اضافه کنید تا طعم ملس و کاراملی به مرغ بدهد. اضافه کردن سس سویا به مرغ، طعم آسیایی به آن می دهد. در حین پخت مرغ، چند تکه کره روی آن قرار دهید تا آبدارتر شود. قبل از پخت مرغ، آن را با دستمال کاغذی خشک کنید تا بهتر سرخ شود. بعد از پخت مرغ، اجازه دهید چند دقیقه استراحت کند تا آب آن در بافت گوشت پخش شود.







مرینیتم از مرغ همیشه یه ترکیب ماست چکیده و آبغوره و گوشت کوب زدن مرغه که واقعا مثل رستورانا نرم میشه 🍗 و یک نکته که خیلی مهمه اینه وقتی مرغ رو تو فر میذارید یه کاغذ آلومینیومی روش بکشید تا خشک نشه بعد ده دقیقه آخرشو بردارید تا طلایی بشه 👌
یه بار اشتبا مرینیتو با ماست شیرین زدم بجای چکیده شد مثل دسر شیرین🤭 حالا همیشه چکیده استفاده میکنم
برای سرخ کردنم میزارم روغن حسابی داغ بشه بعد مرغو میندازم تا نسوزه و طلایی دربیاد 🔥
اینو هم اضافه کنم پارسال تولدم بود کلی مرغ درست کردم با ترکیب سیر تازه و پونه کوهی که عطرش تو خونه میپیچید 😍